Közzétéve:

Fejtámasz kitekintés – mi van a piacon?

fejtámasz kitekintés

Fejtámasz kitekintés

Már említettem, hogy fejtámaszt kerestem az autóba, hogy a hosszú autós utak alatt ne essen folyton előre a gyerekek buksija. Én úgy találtam, hogy ez a kicsavart állapot nem jó sem a gyerekeknek, sem nekem. És az autósülésből kilógva lenni, enyhén szólva is balesetveszélyes.

Google  a barátom alapon, íme a gyűjteményem.

A 3. az örök kedvenc 🙂 Bár ezt felnőttekre tervezték, de akkor is muszáj volt megmutatnom.

Miért szükséges sokszor a fejtámasz?

Ezeket az eszközöket mind azért találták ki, hogy a fejet pozícióban tartsák. Az autósülés végzi a legtöbb munkát a védelemmel és kényelemmel kapcsolatban, de a fejtámasz nem megoldótt.

Miért gondolom azt, hogy a fejet mégis jó lenne megtámasztani valahogy alvás közben? Hogy az a legbiztonságosabb, ha a gyermek az autósülésben függőleges pozícióban van? Egy nagy adagnyi autósülés tesztet néztünk végig a neten és abban kivétel nélkül mindig függőleges pozicióban voltak a tesztbábuk beültetve. Sohasem úgy tesztelték az autósüléseket, hogy a gyerek félig kidőlve aludt az ülésben.

Az autóban a gyermeket elsősorban az autósülés védi a balesetek során (meg a szülő azzal, hogy defenzíven vezet), így nem mindegy, hogy hogyan ül az autósülésben a gyermek.

Legközelebb mutatok egy autósülés tesztet, hogy megnézhesd, hogy mi történik egy sajnálatos ütközés során a tesztbábuval.