Kifejezetten tartós babagondozási eszközöket és hulladéktermelést csökkentő háztartási termékeket kínálunk.

Nyári, családi szabadság miatt a kiszolgálás szünetel, de rendelésedet fogadjuk.          Élj a díjmentes kiszállítás lehetőségével július 15-ig!

Segíthetünk? Hívj a +36 20 511 9440-es telefonszámon!

Takarítok, tehát vagyok – Őszi nagytakarítás
ecoegg mosótojás vélemények

Takarítok, tehát vagyok

Ha elolvastad a cikket, majd ne felejtsd el elolvasni az ECOEGG mosótojás vélemények részt is.

Az őszi nagytakarítás jelmondta így is szólhatna, hiszen ha valaki nőnek született (vagy, ha modern gondolkodású férfinak, esetleg agglegénynek), akkor a takarítás számára olyan, mint a lélegzetvétel. Ha akarja, ha nem, kell. Szükség van rá egészségügyi és esztétikai szempontból is. Az élet velejárója.

Annak ellenére, hogy ennyire esszenciális, nem megy mindenkinek, illetve: senkinek sem megy magától, a takarítást – az alapos, hatékony takarítást – ugyanis tanulni kell. Számtalan praktikával, okos beosztással és kímélő anyagok használatával kell megismerkedned ahhoz, hogy a lakás tisztán tartását ne büntetésként éld meg!

Pláne sok a tanulnivalód, ha figyelsz a környezeted megóvására is, azaz, ha öko-háztartást vezetsz!

Az egyik leghatékonyabb takarítási forma a zónatakarítás, melynek egyszerű szabályai vannak:

1) Oszd fel a lakást 5 zónára (mondjuk: fürdőszoba, hálószobák, nappali, konyha, előszoba + kamra). Minden hétre jut egy zóna, ami azt jelenti, hogy adott héten csak egy zónával kell foglalkoznod.

2) Minden hétköznap jelölj ki 15 percet, amikor a héten kiszemelt zónát takarítod. Tehát, a “konyhás héten” hétfőtől péntekig este 17:00-17:15-ig a konyhában tevékenykedsz. Kezdődhet a sütő, hűtő, szekrények, polc teteje, stb letakarítása!

3) Ez nem azt jelenti, hogy a többi zóna teljesen kimarad, hiszen vannak napi rutinok, amiket el kell végezni, viszont az adott zónát alaposabban kitakarítod, és ez amellett, hogy jó érzéssel tölt el, még meg is kímél egy hétvégi 5-6 órás generál-takarítástól. (Ami végeláthatatlansága okán még frusztrál is, nem?)

Lehetséges, hogy nem kell egyszerre az összes ablakot lemosni?

4) Igen, a zónázás azt is jelenti, hogy pl. nem egyszerre mosol ablakot, hanem mindig az adott zóna ablakait, ajtaját tisztítod meg. Hidd el, teljesen máshogy viszonyulsz majd az egész ablakpucolós mizériához, ha egy héten csak egyet kell lemosnod.

5) Addig, amíg nem lomtalanítasz a lakásban, el se kezdd a zónázást. Teremts átlátható tereket, szabadulj meg a sosem használt dolgoktól (ha egy tárgyat nem keresel két hónapig, arra szerinted mekkora szükséged van?), légy kíméletlen magaddal, ne őrizgess több életre való cuccokat!

6) A környezettudatosság nem csak ott kezdődik, hogy szelektíven gyűjtöd a szemetet, hanem ott, hogy nem is termeled! A tárgyak felhalmozásáról le lehet szokni, és, ha elhatároztad, hogy környezettudatos életet élsz, ez lehet az első lépés!

7) A takarításhoz és mosáshoz – főleg, ha kisgyermek él a lakásban, de akkor is, ha idős ember, vagy tartósan beteg családtag! – mindenképpen kímélő tisztítószereket válassz! A “hagyományos” anyagok ugyanis sokszor olyan gázokat termelnek, amitől még egy felnőtt is rosszul lesz (reméljük, sosem éltél át még efféle kvázi mérgezést, mi már sajnos igen!). Az ECOEGG termékei közül bátran választhatsz, itt találod a termékkínálatot: ECOEGG termékek

ECOEGG mosótojás vélemények.

8) Ha már őszi nagytakarítás, akkor megéri egy alaposabb “lomtalanítás” – ne csak attól szabadulj meg, ami eltört vagy elromlott… a kinőtt ruhának mások még hasznát vehetik, az elolvasott könyveket ajánld fel az iskola vagy az idősek otthona könyvtárának. A lényeg a szemlélet: nem minden számodra felesleges tárgy szemét, de minden szemét feleslegesen van a lakóteredben.

9) Ha zónázol, magadat is nagyban stresszmentesítheted, ami nagyszerű. De ami még fontosabb, az az, hogy ebbe az átlátható, tiszta környezetteremtésbe a családtagjaidat is be kell vonnod ahhoz, hogy tartósan csilli-villi otthont tudj varázsolni. Készíts zóna-ütemtervet, (írd le a legfontosabb tennivalókat, amit adott napon el akarsz végezni), és tedd ki a hűtőre, majd adj ki egy-egy kisebb feladatot a gyerekeknek és a ház urának)!

10) Várd a karácsonyt tiszta lakásban! (Hamarabb eljön, mint gondolnád!)

11) Jelöld ki a tavaszi nagytakarítás időpontját is!

Ha még több vizuális Ecoegg mosótojás élményre vagy kíváncsi, akkor nézd meg ezt a videót.  Az Ecoegg mosótojásról szóló rész 4:20 perctől.

További blogcikkek

Full műanyagmentes termékek

Sokunknak fontos, hogy műanyagmentes termékeket használjunk, mert így kevesebb olyan hulladékot termelünk, ami sokáig a

Szoptatós párna infografika

Bevallom, hogy én rajongok az infografikákért, a dolgok tényszerű, faék egyszerűségű bemutatásáért. A szoptatós párna

Szoptatós párna kalauz

Kalauz a szoptatós párnákhoz A jó szoptatós párna támogat és ölel. Téged, a pocakodat, a